留学社区

目录

2013gre考试备考:gre阅读逻辑题及答案解析(4)

字典 |

2013-03-14 09:12

|

【 liuxue86.com - GRE阅读 】

  14. Armtech, a temporary-employment agency, previously gave its employees 2.5 paid vacation days after each 700 hours worked. Armtech's new policy is to give its employees 5.0 paid vacation days after each 1,200 hours worked. Therefore, this new policy is more generous to Armtech employees in giving them more vacation days per hour worked than the old policy did.

  Which of the following is an assumption on which the argument depends?

  (A) Most current Armtech employees approve of the company's new vacation policy.

  (B) A few Armtech employees leave the company before having worked 700 hours.

  (C) Most Armtech employees were not aware that the company planned to change its vacation policy until after it had already done so.

  (D) A significant portion of Armtech employees stay with the company long enough to work for 1,200 hours.

  (E) Armtech's new vacation policy closely matches the vacation policies of competing temporary employment agencies.

  15. The global population of frogs has declined in recent years while the amount of ultraviolet radiation reaching the Earth has increased. Since the genetic material in frog eggs is harmed when exposed to ultraviolet radi-ation, and since the eggs themselves are not protected by shells or leathery coverings but are gelatinous, the frog population decline is probably due, at least in part, to the ultraviolet radiation increase.

  Which of the following, if true, provides the strongest support for the argument?

  (A) Even in those regions where there has been no significant increase in ultraviolet radiation, only a small proportion of the frog eggs that are laid ever hatch.

  (B) In areas where there has been the least decline in frog populations, populations of species of insects that frogs eat have decreased.

  (C) The eggs of frog species whose populations are declining tend to have higher concentrations of damaging pesticides than do the eggs of frog species whose populations have not declined.

  (D) In many places where turtles, which lay eggs with tough, leathery coverings, share habitats with frogs, turtle populations are also in decline.

  (E) Populations of frog species that hide their eggs beneath rocks or under sand have declined considerably less than have populations of frog species that do not cover their eggs.

  16. To improve productivity, manufacturing companies have recently begun restructuring work to produce more goods with fewer assembly-line workers, and the companies have laid off many workers as a consequence. The workers laid off have been those with the least seniority(time on the job), generally the younger workers.

  The statements above, if true, most strongly support which of the following as a conclusion?

  (A) The products manufactured by the companies are not undergoing design changes while the manufacturing jobs are being restructured.

  (B) When assembly-line workers have made sug-gestions for improvements in manufacturing processes, some suggestions have been implemented, but many have not.

  (C) Assembly-line workers now need increased reading and mathematical skills to do their jobs.

  (D) Some of the innovations in assembly-line processes and procedures that were made to increase productivity have instead proved to be counterproductive.

  (E) The manufacturing companies are increasing the average age of their assembly-line workforce while still seeking to increase production.

  17. During the nineteenth century, Britain's urban popu-lation increased as its rural population diminished. A historian theorizes that, rather than industrialization's being the cause, this change resulted from a series of migrations to urban areas, each occasioned by a depression in the agrarian economy. To test this hypoth-esis, the historian will compare economic data with population census data.

  The historian's hypothesis would be most strongly supported if which of the following were found to be true?

  (A) The periods of greatest growth in the industrial economy were associated with a relatively rapid decline in the rural population.

  (B) The periods of greatest weakness in the agrarian economy were associated with relatively slow growth in the population as a whole.

  (C) Periods when the agrarian economy was compar-atively strong and the industrial economy com-paratively weak were associated with a particu-larly rapid decline in the rural population.

  (D) Periods when the agrarian and industrial econo-mies were both strong were associated with particularly rapid growth in the urban popula-tion.

  (E) The periods of greatest strength in the agrarian economy were associated with relatively slow growth in the urban population.

  参考答案: 14.D 15.E 16.E 17.E

  GRE考试阅读部分的逻辑题考生一定要记住,无论考察哪方面的内容,其实答案都是能从文章找到的,这就需要平时的训练。

  想了解更多GRE阅读网的资讯,请访问: GRE阅读

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/1003303.html
延伸阅读
对于准备GRE考试的同学来说,GRE阅读是比较重要的,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读中的分割结构怎么做吧!分割结构在英语中常常出现这样的现象:GRE考试语法关
2018-04-02
对于考GRE的同学们来说,GRE的填空题可能是比较难的,那么今天就和出国留学网的小编一起来的看看如何获得GRE填空题的高分吧!1.首先简化句子:根据构造的成分,句子可以分成主干和修
2018-04-02
对于在准备GRE的同学来说,不知道对于GRE的阅读技巧有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE的阅读技巧吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重点关注GRE文章
2018-04-02
在GRE考试中,可能比较困难的就是阅读的问题,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读可能会遇到哪些困难以及如何应对?生词问题GRE阅读考试文章很多来源于国外原版的期刊
2018-04-02
对于准备GRE考试的同学来说,不知道对于GRE阅读有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来的小编一起来了解一下如何把握GRE的阅读速度吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重
2018-04-02
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016GRE阅读逻辑题答题思路解析”,希望广大的考生能有所收获。想了解更多关于GRE考试的讯息,请继续关注我们网站的更
2016-10-18
很多考生觉得GRE考试有用难度,但只要我们能好好备考,好好准备,相信许多考生都能取得好的成绩。出国留学网GRE栏目为您整理2016年GRE阅读逻辑题模拟试题及答案,希望能有所帮助哦
2016-11-07
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016年GRE阅读逻辑练习题及答案”,希望广大的考生能多做题,掌握其中的技巧,祝大家都能取得满意的分数。想了解更多关于
2016-11-01
Gre阅读考大家的知识点那就很多了,所以有很多同学在问小编gre阅读怎么练习,小编这里有gre阅读备考技巧呢,如果你也想要的话,那么快点来看liuxue86小编下面准备的资料吧。强
2017-02-21
出国留学网GRE栏目的小编给大家带来“GRE考试逻辑类阅读3大解题思路”,以下是详细内容,希望对同学们有所帮助!一、GRE逻辑阅读3大解题思路1.概括关键逻
2016-11-19