留学社区

目录

2013gre考试备考:gre阅读逻辑题及答案解析(5)

字典 |

2013-03-14 09:13

|

【 liuxue86.com - GRE阅读 】

  新GRE考试阅读中对于逻辑题的考生是一个重点,下面几天我们将针对新gre考试逻辑题题型给大家整理一些练习题。希望对考生在阅读方面的复习有所帮助。

  18. Politician:Each year, small businesses create more jobs than do large established businesses. Therefore, in order to reduce unemployment in the long term, we should provide incentives for starting small businesses rather than for expanding established large businesses.

  Which of the following, if true, casts the most doubt on the politician's argument?

  (A) In general, people employed by small businesses report higher job satisfaction than do people employed by large businesses.

  (B) Among the currently unemployed are many people with sufficient job skills to perform the jobs that small businesses would create.

  (C) Providing an effective incentive for starting a business generally costs significantly less than providing an effective incentive for expanding a large business.

  (D) A high proportion of small businesses fail within three years of starting because of their owners' inexperience.

  (E) The average large business contributes more money to politicians‘ campaign funds than the average small business does.

  19. In the workplace, influenza is typically spread by infected individuals to others with whom they work in close quarters. A new medication that suppresses the symptoms of influenza therefore will actually increase the number of influenza cases, because this medication will allow people who would otherwise be home in bed to return to work while infected.

  Which of the following, if true, most seriously chal-lenges the prediction?

  (A) Coughing, a symptom of influenza that the new medication suppresses, is a primary mechanism in the spread of this illness.

  (B) Some medications that are used to suppress symptoms of influenza are also used by many people to treat symptoms that are caused not by influenza but by other illnesses.

  (C) Many workers who now remain at home when infected with influenza do so because the symptoms of influenza prevent them from per-forming their jobs effectively.

  (D) Most adults who are immunized against influ-enza in order to avoid being infected are over 65 years old and retired and thus do not work outside the home.

  (E) Symptoms of an illness are often the body's means of curing itself of the illness, and there-fore suppression of symptoms can prolong the illness that causes them.

  20. Editorial:Critics of nuclear power complain about the allegedly serious harm that might result from continued operation of existing nuclear power plants. But such concerns do not justify closing these plants;after all, their operation has caused no more harm than that caused by pollution generated by coal-and oil-burning power plants, the most important other sources of energy.

  Which of the following is an assumption on which the argument depends?

  (A) Existing nuclear power plants should be closed only if it can be conclusively demonstrated that their continued operation is likely to cause harm more serious than the harm their operation has already caused.

  (B) Closing existing nuclear power plants would require greatly increased reliance on coal-and oil-burning power plants.

  (C) The harm that has resulted from operation of existing coal-and oil-burning power plants has been significant.

  (D) The harm that a nuclear power plant is likely to cause as it continues to operate can be reliably predicted from the past history of nuclear power plants.

  (E) The only harm that has resulted from operation of existing coal-and oil-burning power plants has resulted from the pollution generated by these plants.

  21. Drug manufacturer: Although our company requires that patients who use our new drug also pur-chase from us nonreusable kits for weekly blood testing, the expense of those kits is an entirely necessary one: weekly blood testing must be done to monitor the drug's potential side effects, which can be very dangerous.

  Which of the following, if true, most seriously weak-ens the manufacturer's argument?

  (A) The expense of purchasing the blood-test kits has not prevented any patients from obtaining them or the drug.

  (B) Medical laboratories can perform the blood test-ing at a lower cost to patients or their insurers than the price the manufacturer charges for the kits.

  (C) A one-year supply of the drug and the weekly blood-test kits can cost patients or their insurers over $10,000.

  (D) Most government and other health insurance programs will not reimburse patients for the full cost of both the drug and the blood-test kits.

  (E) Patients who suffer one or more of the danger-ous side effects of the drug can incur heavy expenses for the treatment of those side effects.

  参考答案: 18.D 19.A 20.D 21.B

  GRE考试阅读部分的逻辑题考生一定要记住,无论考察哪方面的内容,其实答案都是能从文章找到的,这就需要平时的训练。

  想了解更多GRE阅读网的资讯,请访问: GRE阅读

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/1003308.html
延伸阅读
对于准备GRE考试的同学来说,GRE阅读是比较重要的,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读中的分割结构怎么做吧!分割结构在英语中常常出现这样的现象:GRE考试语法关
2018-04-02
对于考GRE的同学们来说,GRE的填空题可能是比较难的,那么今天就和出国留学网的小编一起来的看看如何获得GRE填空题的高分吧!1.首先简化句子:根据构造的成分,句子可以分成主干和修
2018-04-02
对于在准备GRE的同学来说,不知道对于GRE的阅读技巧有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE的阅读技巧吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重点关注GRE文章
2018-04-02
在GRE考试中,可能比较困难的就是阅读的问题,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读可能会遇到哪些困难以及如何应对?生词问题GRE阅读考试文章很多来源于国外原版的期刊
2018-04-02
对于准备GRE考试的同学来说,不知道对于GRE阅读有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来的小编一起来了解一下如何把握GRE的阅读速度吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重
2018-04-02
为了帮助考生解决GRE阅读的疑问,出国留学网雅思栏目小编整理了相关的资料,希望可以帮助考生度过考试的难关,下面是小编搜集的GRE解题技巧的相关资讯,欢迎参考!GRE解题技巧1.做题
2017-08-28
下面是出国留学网小编为大家整理的2017GRE阅读题及答案:夏威夷植物种类,欢迎大家阅读。P3ThegreatvarietyofplantsinHawaiiisaresultoft
2017-05-11
大家做好准备迎接GRE考试了吗?出国留学网诚意整理“2017年8月25日GRE阅读题目解析”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017年8月25日GR
2017-08-16
GRE考试是很重要的考试,GRE阅读部分是重中之重,那么如何复习GRE阅读呢?和出国留学网GRE考试栏目一起来看看吧,下面是小编整理的相关资讯,欢迎参考!GRE阅读复习攻略介绍1、
2017-08-25
出国留学网小编为大家带来2017年GRE阅读考试出题点汇总,欢迎参考,更多相关内容请继续关注本网站!2017年GRE阅读考试出题点汇总按考到的可能性由高到低排列:(1)中心思想必考
2017-07-25