留学社区

目录

2013gre考试备考:gre阅读逻辑题及答案解析9)

字典 |

2013-03-14 09:19

|

【 liuxue86.com - GRE阅读 】

  34. The closest distance from which an asteroid has been photographed using ground-based radar is 2.2 million miles, the distance from which the asteroid Toutatis was recently photographed. The closest photograph of an asteroid is of Gaspra, which was photographed from a distance of only 10,000 miles.

  Which of the following can be properly concluded from the statements above?

  (A) Toutatis is more likely to collide with the Earth than Gaspra is.

  (B) Toutatis, unlike Gaspra, has only recently been discovered.

  (C) Asteroids can be photographed only by using ground-based radar.

  (D) Ground-based radar photography cannot take photographs of objects much beyond 2.2 million miles from Earth.

  (E) The photograph of Gaspra was not taken using ground-based radar.

  35. Which of the following most logically completes the argument below?Alone among living species, human beings experience adolescence, a period of accelerated physical growth prior to full maturity. Whether other hominid species, which are now all extinct and are known only through the fossil record, went through adolescence cannot be known, since

  (A) the minimum acceleration in physical growth that would indicate adolescence might differ according to species

  (B) the fossil record, though steadily expanding, will always remain incomplete

  (C) detecting the adolescent growth spurt requires measurements on the same individual at differ-ent ages

  (D) complete skeletons of extinct hominids are extremely rare

  (E) human beings might be the first species to bene-fit from the survival advantages, if any, con-ferred by adolescence

  36. Fossils of the coral Acrocora palmata that date from the last period when glaciers grew and consequently spread from the polar regions are found at ocean depths far greater than those at which A. palmata can now survive. Therefore, although the fossilized

  A. palmata appears indistinguishable from A. palmata now living, it must have differed in important respects to have been able to live in deep water.The argument depends on the assumption that

  (A) no fossils of the coral A. palmata have been found that date from periods when glaciers were not spreading from the polar regions

  (B) geological disturbances since the last period during which glaciers spread have caused no major downward shift in the location of A. palmata fossils

  (C) A. palmata now live in shallow waters in most of the same geographical regions as those in which deep-lying A. palmata fossils have been found

  (D) A. palmata fossils have been found that date from each of the periods during which glaciers are known to have spread from the polar region

  (E) A. palmata can live at greater depths where the ocean temperature is colder than they can where the ocean temperature is warmer

  37. Conservationists have believed that by concentrating their preservation efforts on habitats rich in an easily surveyed group of species, such as birds, they would thereby be preserving areas rich in overall species diversity. This belief rests on a view that a geographical area rich in one group of species will also be rich in the other groups characteristic of the entire regional climate zone.

  Which of the following findings about widely scattered tracts 10 kilometers by 10 kilometers in a temperate climate zone would most seriously challenge the conservationists' assumptions?

  (A) The tracts show little damage from human intrusion and from pollution by human activities.

  (B) Where a certain group of species, such as birds, is abundant, there is also an abundance of the species, such as insects, on which that group of species feeds, or in the case of plants, of the land and water resources it requires.

  (C) The area of one of the tracts is generally large enough to contain a representative sample of the organisms in the region.

  (D) There is little overlap between the list of tracts that are rich in species of butterflies and the list of those that are rich in species of birds.

  (E) The highest concentration of individuals of rare species is found where the general diversity of species is greatest.

  参考答案: 34.E 35.C 36.B 37.D

  GRE考试阅读部分的逻辑题考生一定要记住,无论考察哪方面的内容,其实答案都是能从文章找到的,这就需要平时的训练。

  想了解更多GRE阅读网的资讯,请访问: GRE阅读

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/1003320.html
延伸阅读
对于准备GRE考试的同学来说,GRE阅读是比较重要的,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读中的分割结构怎么做吧!分割结构在英语中常常出现这样的现象:GRE考试语法关
2018-04-02
对于考GRE的同学们来说,GRE的填空题可能是比较难的,那么今天就和出国留学网的小编一起来的看看如何获得GRE填空题的高分吧!1.首先简化句子:根据构造的成分,句子可以分成主干和修
2018-04-02
对于在准备GRE的同学来说,不知道对于GRE的阅读技巧有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE的阅读技巧吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重点关注GRE文章
2018-04-02
在GRE考试中,可能比较困难的就是阅读的问题,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读可能会遇到哪些困难以及如何应对?生词问题GRE阅读考试文章很多来源于国外原版的期刊
2018-04-02
对于准备GRE考试的同学来说,不知道对于GRE阅读有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来的小编一起来了解一下如何把握GRE的阅读速度吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重
2018-04-02
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016GRE阅读逻辑题答题思路解析”,希望广大的考生能有所收获。想了解更多关于GRE考试的讯息,请继续关注我们网站的更
2016-10-18
很多考生觉得GRE考试有用难度,但只要我们能好好备考,好好准备,相信许多考生都能取得好的成绩。出国留学网GRE栏目为您整理2016年GRE阅读逻辑题模拟试题及答案,希望能有所帮助哦
2016-11-07
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016年GRE阅读逻辑练习题及答案”,希望广大的考生能多做题,掌握其中的技巧,祝大家都能取得满意的分数。想了解更多关于
2016-11-01
Gre阅读考大家的知识点那就很多了,所以有很多同学在问小编gre阅读怎么练习,小编这里有gre阅读备考技巧呢,如果你也想要的话,那么快点来看liuxue86小编下面准备的资料吧。强
2017-02-21
出国留学网GRE栏目的小编给大家带来“GRE考试逻辑类阅读3大解题思路”,以下是详细内容,希望对同学们有所帮助!一、GRE逻辑阅读3大解题思路1.概括关键逻
2016-11-19