留学社区

目录

2013gre考试备考:gre阅读逻辑题及答案解析(10)

字典 |

2013-03-14 09:23

|

【 liuxue86.com - GRE阅读 】

  新GRE考试阅读中对于逻辑题的考生是一个重点,下面我们将针对新gre考试逻辑题题型给大家整理一些练习题。希望对考生在阅读方面的复习有所帮助。

  38. Drug companies lose money when manufacturing drugs that cure those suffering from rare diseases because selling a drug to only a few people usually does not recoup manufacturing expenses.Therefore,a company manufacturing any of the drugs that cure those suffering from loxemia, an extremely rare disease, will undoubtedly lose money.

  Which of the following, if true, most seriously weakens the conclusion above?

  (A)Several drugs that cure those suffering from loxemia also cure those suffering from very common illnesses.

  (B)Most of those who contract loxemia also con-tract another illness concurrently.

  (C)Most of the drug companies that manufacture drugs that cure rare diseases do not manufac-ture drugs that cure loxemia.

  (D)A sizable number of people are afflicted with one or another rare disease even though each rare disease afflicts only a small number of people.

  (E)The larger the amount of a drug that is manu-factured, the lower the manufacturing expense for each unit of the drug that is produced.

  39. The tomb of a warrior killed in 1501 bears a sculpted portrait depicting him dressed for battle.Some his-torians attribute the portrait to an artist from that century, but of the many references to the tomb in surviving documents, none that predates the 1800's mentions the portrait.The portrait is therefore more likely the work of a much later artist.

  Which of the following, if true, would also support the conclusion of the argument if substituted for the evidence given concerning the portrait?

  (A)The portrait of the warrior was commissioned by the family of the warrior's widow.

  (B)References in surviving documents mention that an artist was paid in 1525 for an unspecified number of works for the church in which the tomb is located

  (C)The warrior is depicted in the portrait as wearing boots made of a material not used for boots until the 1700's.

  (D)Some other art treasures from the church in which the tomb is located have been reliable dated to the 1400's.

  (E)The portrait of the warrior on the tomb strongly resembles a portrait of him known to have been completed during his lifetime.

  40. Scientist:More than 1, 000 large asteroids regularly cross the Earth's path.Even though the probabil-ity of one colliding with the Earth is extremely slight, we should do whatever we can to reduce that probability since any such collision would be catastrophic.The best way to avoid such a disaster is to deflect the asteroids.The only known way of deflecting asteroids is by hitting them with nuclear weapons that would be stored in space stations.

  The scientist‘s claims are structured so as to lead to which of the following conclusions?

  (A)Nuclear technology is the only technology that can plausibly be used to prevent natural catastrophes.

  (B)Nuclear weapons should be deployed in space.

  (C)No catastrophe has yet been caused by the collision of an asteroid with the Earth.

  (D)The 1, 000 large asteroids that cross the Earth's path pose only an extremely slight risk of colliding with the Earth.

  (E)There is currently no acceptable use to which nuclear weapons can be put, aside from pro-tecting the Earth from asteroids.

  41. It has long been thought that high levels of the hor-mone testosterone contribute to the onset of heart disease in men.However, this view cannot be correct,since men who have heart disease typically show significantly lower levels of testosterone than do men who have not had heart disease.

  The argument above assumes which of the following?

  (A)Many men who have never had heart disease have unusually low levels of testosterone.

  (B)Having heart disease does not significantly lower the level of testosterone in men.

  (C)Levels of hormones other than testosterone significantly affect the likelihood that a man will develop heart disease.

  (D)Heart disease and lowered testosterone levels in men are the effects of a single common cause.

  (E)High levels of testosterone have never been thought to contribute to a serious disease other than heart disease.

  参考答案: 38.A 39.C 40.B 41.B

  GRE考试阅读部分的逻辑题考生一定要记住,无论考察哪方面内容,其实答案都是能从文章找到的,这就需要平时的训练。

  想了解更多GRE阅读网的资讯,请访问: GRE阅读

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/1003332.html
延伸阅读
对于准备GRE考试的同学来说,GRE阅读是比较重要的,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读中的分割结构怎么做吧!分割结构在英语中常常出现这样的现象:GRE考试语法关
2018-04-02
对于考GRE的同学们来说,GRE的填空题可能是比较难的,那么今天就和出国留学网的小编一起来的看看如何获得GRE填空题的高分吧!1.首先简化句子:根据构造的成分,句子可以分成主干和修
2018-04-02
对于在准备GRE的同学来说,不知道对于GRE的阅读技巧有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE的阅读技巧吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重点关注GRE文章
2018-04-02
在GRE考试中,可能比较困难的就是阅读的问题,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读可能会遇到哪些困难以及如何应对?生词问题GRE阅读考试文章很多来源于国外原版的期刊
2018-04-02
对于准备GRE考试的同学来说,不知道对于GRE阅读有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来的小编一起来了解一下如何把握GRE的阅读速度吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重
2018-04-02
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016GRE阅读逻辑题答题思路解析”,希望广大的考生能有所收获。想了解更多关于GRE考试的讯息,请继续关注我们网站的更
2016-10-18
很多考生觉得GRE考试有用难度,但只要我们能好好备考,好好准备,相信许多考生都能取得好的成绩。出国留学网GRE栏目为您整理2016年GRE阅读逻辑题模拟试题及答案,希望能有所帮助哦
2016-11-07
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016年GRE阅读逻辑练习题及答案”,希望广大的考生能多做题,掌握其中的技巧,祝大家都能取得满意的分数。想了解更多关于
2016-11-01
Gre阅读考大家的知识点那就很多了,所以有很多同学在问小编gre阅读怎么练习,小编这里有gre阅读备考技巧呢,如果你也想要的话,那么快点来看liuxue86小编下面准备的资料吧。强
2017-02-21
出国留学网GRE栏目的小编给大家带来“GRE考试逻辑类阅读3大解题思路”,以下是详细内容,希望对同学们有所帮助!一、GRE逻辑阅读3大解题思路1.概括关键逻
2016-11-19