留学社区

目录

2013gre考试备考:gre阅读逻辑题及答案解析(12)

字典 |

2013-03-14 09:25

|

【 liuxue86.com - GRE阅读 】

  新GRE考试阅读中对于逻辑题的考生是一个重点,下面几天我们将针对新gre考试逻辑题题型给大家整理一些练习题。希望对考生在阅读方面的复习有所帮助。

  46. In recent years, there has been a dramatic decline in the population of the shrike, a predatory bird that inhabits flat land, such as farms and pastures. Some ornithologists hypothesize that this decline is due to the introduction of new, more effective pesticides to control the insect species on which shrikes prey.

  The answer to which of the following questions is NOT relevant to evaluating the ornithologists' hypothesis?

  (A) Was there a decline in the shrike population before the new pesticides were first used?

  (B) Have shrike populations declined significantly in those habitats where the new pesticides have not been used?

  (C) Have the new pesticides more significantly reduced the population of insect species on which shrikes prey than did the pesticides previously used?

  (D) Are insects that have consumed the new pesti-cides more toxic to the shrikes that eat those insects than were insects that consumed the less effective pesticides?

  (E) Are the new pesticides considered by most people to be less harmful to the environment than the old pesticides were considered to be?

  47. Census data for Prenland show that unmarried Prenlandic men in their thirties outnumber unmarried Prenlandic women in that age group by about ten to One. Most of these men do wish to marry. Clearly,however, unless many of them marry women who are not Prenlandic, all but a minority will remain unmarried.

  The argument makes which of the following assump-tions?

  (A) Emigration from Preland is more common among women than among men.

  (B) A greater proportion of Prelandic women in their thirties than of Prenlandic men of the same age would prefer to remain unmarried.

  (C) It is unlikely that many of these unmarried Prenlandic men will marry women more than a few years older than themselves.

  (D) Prenland has a high rate of divorce.

  (E) Most of the unmarried Prenlandic men are unwilling to marry women who are not Prenlandic.

  48. Certain extremely harmful bacteria found only in sewage are difficult to detect directly. Testing for E. coli, an easily detected and less harmful type of bacteria, in ocean water would be a reliable way of determining whether or not these more harmful bac-teria are present, since ocean water contains E. Coli only if the water is contaminated with sewage that contains the harmful bacteria.

  Which of the following, if true, most seriously weakens the argument?

  (A) There are many different strains of the E. coli bacteria, and only some of these strains are harmful.

  (B) Some types of bacteria found in sewage are neither disease-causing nor difficult to detect directly.

  (C) Some of the types of bacteria found in sewage along with E. coli are not harmful to people unless the bacteria are ingested in large quantities.

  (D) E. coli dies out much more quickly than some of the more harmful bacteria found in sewage and then can no longer be easily detected.

  (E) Some of the types of bacteria found in sewage along with E. coli reproduce at a slower rate than E. coli.

  49. The organizers of tomorrow's outdoor concert announced that it will go on tomorrow on schedule unless bad weather is forecast or too few advance tickets are sold. If the concert is canceled, refunds will be made to ticket holders. Since some ticket holders have already been issued refunds even though more than enough advance tickets were sold, it must be the case that bad weather is forecast.

  Which of the following is an error of reasoning con-tained in the argument?

  (A) It proceeds as if a condition, which by itself is enough to guarantee a certain result, is the only condition under which that result would occur.

  (B) It bases a conclusion that is known to require two conditions on evidence that bears on only one of those conditions.

  (C) It explains one event as being caused by another event, even though both events must actually have been caused by some third, unidentified event.

  (D) It treats evidence for the absence of one condi-tion under which a circumstance would occur as conclusive evidence that that circumstance will not occur.

  (E) Evidence given to support the conclusion actually undermines it.

  参考答案: 46.E 47.C 48.D 49.A

  GRE考试阅读部分的逻辑题考生一定要记住,无论考察哪方面的内容,其实答案都是能从文章找到的,这就需要平时的训练。

  想了解更多GRE阅读网的资讯,请访问: GRE阅读

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/1003338.html
延伸阅读
对于准备GRE考试的同学来说,GRE阅读是比较重要的,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读中的分割结构怎么做吧!分割结构在英语中常常出现这样的现象:GRE考试语法关
2018-04-02
对于考GRE的同学们来说,GRE的填空题可能是比较难的,那么今天就和出国留学网的小编一起来的看看如何获得GRE填空题的高分吧!1.首先简化句子:根据构造的成分,句子可以分成主干和修
2018-04-02
对于在准备GRE的同学来说,不知道对于GRE的阅读技巧有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE的阅读技巧吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重点关注GRE文章
2018-04-02
在GRE考试中,可能比较困难的就是阅读的问题,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读可能会遇到哪些困难以及如何应对?生词问题GRE阅读考试文章很多来源于国外原版的期刊
2018-04-02
对于准备GRE考试的同学来说,不知道对于GRE阅读有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来的小编一起来了解一下如何把握GRE的阅读速度吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重
2018-04-02
为了帮助考生解决GRE阅读的疑问,出国留学网雅思栏目小编整理了相关的资料,希望可以帮助考生度过考试的难关,下面是小编搜集的GRE解题技巧的相关资讯,欢迎参考!GRE解题技巧1.做题
2017-08-28
下面是出国留学网小编为大家整理的2017GRE阅读题及答案:夏威夷植物种类,欢迎大家阅读。P3ThegreatvarietyofplantsinHawaiiisaresultoft
2017-05-11
大家做好准备迎接GRE考试了吗?出国留学网诚意整理“2017年8月25日GRE阅读题目解析”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017年8月25日GR
2017-08-16
GRE考试是很重要的考试,GRE阅读部分是重中之重,那么如何复习GRE阅读呢?和出国留学网GRE考试栏目一起来看看吧,下面是小编整理的相关资讯,欢迎参考!GRE阅读复习攻略介绍1、
2017-08-25
出国留学网小编为大家带来2017年GRE阅读考试出题点汇总,欢迎参考,更多相关内容请继续关注本网站!2017年GRE阅读考试出题点汇总按考到的可能性由高到低排列:(1)中心思想必考
2017-07-25