留学社区

目录

2013gre考试备考:gre阅读逻辑题及答案解析(14)

字典 |

2013-03-14 09:28

|

【 liuxue86.com - GRE阅读 】

  新GRE考试阅读中对于逻辑题的考生是一个重点,下面几天我们将针对新gre考试逻辑题题型给大家整理一些练习题。希望对考生在阅读方面的复习有所帮助。

  55. In Borkland, university scholarship stipends worth $4.2 million were unclaimed last year because several scholarship programs attracted no applicants who met the programs' qualifying criteria.This is an egregious waste of funds in a country where thousands of promising students each year cannot afford tuition.Qualifying criteria for those scholarships, therefore, should be revised.

  Which of the following, if true about Borkland, most strongly supports the conclusion drawn above?

  (A) Many scholarships are unclaimed not because their qualifying criteria are too restrictive but because the scholarship programs rarely announce the scholarships' availability.

  (B) Because of inflation, the stipends offered by certain scholarship programs now appear less attractive to potential applicants than they did when they were first offered.

  (C) A significant number of scholarship programs awarded all of their available scholarship stipends last year, yet most of those programs have very restrictive qualifying criteria.

  (D) Certain scholarship programs accept applications only from students enrolled in specific major fields of study, but Borkland's universities no longer offer courses in the fields specified by many of those programs.

  (E) Several scholarship programs have found it impossible to revise their qualifying criteria without engaging in lengthy and costly legal proceedings.

  56. In Diersville the new Environmental Action party won two seats on the seven-member town council in 1988.It lost both of those seats in the 1992 election,even though the party's pro-environment platform had essentially remained unchanged.This decline in the party's fortunes clearly demonstrates that in Diersville environmental concerns faded in significance between 1988 and 1992.

  Which of the following, if true, most seriously weakens the argument?

  (A) Between 1988 and 1992, the number of eligible voters in Diersville rose, but not the percentage who actually voted.

  (B) Between 1988 and 1992, Diersville's leading political party revised its platform, adopting a strongly environmentalist stance.

  (C) The parties that ran candidates in the 1992 election in Diersville were the same as those that had done so in the 1988 election.

  (D) In 1992 the Environmental Action party won fewer votes in Diersville than it had won in 1988.

  (E) Between 1988 and 1992, some measures intended to benefit the environment had been adopted by the town council, but with inconclusive results.

  57. The United States is not usually thought of as a nation of parakeet lovers.Yet in a census of parakeet owners in selected comparable countries, the United States ranked second, with eleven parakeet owners per hundred people.The conclusion can be drawn from this that people in the United States are more likely to own parakeets than are people in most other countries.

  Knowledge of which of the following would be most useful in judging the accuracy of the conclusion?

  (A) The number of parakeets in the United States.

  (B) The number of parakeet owners in the United States.

  (C) The number of parakeet owners per hundred people in the country that ranked first in the census.

  (D) The number of parakeet owners in the United States compared to the numbers of owners of other pet birds in the United States.

  (E) The numbers of parakeet owners per hundred people in the countries not included in the census.

  58. Until 1984 only aspirin and acetaminophen shared the lucrative nonprescription pain-reliever market. In 1984, however, ibuprofen was expected to account for fifteen percent of all nonprescription pain-reliever sales.On that basis business experts predicted for 1984 a corresponding fifteen percent decrease in the combined sales of aspirin and acetaminophen.

  The prediction mentioned in the last sentence above was based on which of the following assumptions?

  (A) Most consumers would prefer ibuprofen to both aspirin and acetaminophen.

  (B) Aspirin, acetaminophen, and ibuprofen all relieve headache pain and muscular aches, but aspirin and ibuprofen can also cause stomach irritation.

  (C) Before 1984 ibuprofen was available only as a prescription medicine.

  (D) The companies that manufacture and sell aspirin and acetaminophen would not also manufacture and sell ibuprofen.

  (E) The introduction of ibuprofen would not increase total sales of nonprescription pain reliever.

  59. New regulations in Mullentown require manufacturers there to develop five-year pollution-reduction plans. The regulations require that each manufacturer develop a detailed plan for reducing its released pollutants by at least 50 percent. Clearly, the regulations will not result in significant pollution reduction, how- ever, since the regulations do not force manufacturers to implement their plans.

  Which of the following, if true, most weakens the argument?

  (A) Mullentown's manufacturing plants are not the only source of pollution there.

  (B) Detailed plans would reveal that measures to reduce released pollutants would also reduce manufacturers' costs for materials, waste disposal, and legal services

  (C) Pollutants that manufacturing processes create but that are not released directly into the environment must nonetheless be collected and prepared for disposal

  (D) Any reductions in pollutants released from Mullentown's manufacturing plants would not be noticeable for at least five years.

  (E) Each manufacturer will be required to submit its plan to a committee appointed by Mullentown's officials.

  参考答案: 55.D 56.B 57.E 58.E 59.B

  GRE考试阅读部分的逻辑题考生一定要记住,无论考察哪方面的内容,其实答案都是能从文章找到的,这就需要平时的训练。

  想了解更多GRE阅读网的资讯,请访问: GRE阅读

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/1003344.html
延伸阅读
对于准备GRE考试的同学来说,GRE阅读是比较重要的,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读中的分割结构怎么做吧!分割结构在英语中常常出现这样的现象:GRE考试语法关
2018-04-02
对于考GRE的同学们来说,GRE的填空题可能是比较难的,那么今天就和出国留学网的小编一起来的看看如何获得GRE填空题的高分吧!1.首先简化句子:根据构造的成分,句子可以分成主干和修
2018-04-02
对于在准备GRE的同学来说,不知道对于GRE的阅读技巧有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE的阅读技巧吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重点关注GRE文章
2018-04-02
在GRE考试中,可能比较困难的就是阅读的问题,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读可能会遇到哪些困难以及如何应对?生词问题GRE阅读考试文章很多来源于国外原版的期刊
2018-04-02
对于准备GRE考试的同学来说,不知道对于GRE阅读有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来的小编一起来了解一下如何把握GRE的阅读速度吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重
2018-04-02
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016GRE阅读逻辑题答题思路解析”,希望广大的考生能有所收获。想了解更多关于GRE考试的讯息,请继续关注我们网站的更
2016-10-18
很多考生觉得GRE考试有用难度,但只要我们能好好备考,好好准备,相信许多考生都能取得好的成绩。出国留学网GRE栏目为您整理2016年GRE阅读逻辑题模拟试题及答案,希望能有所帮助哦
2016-11-07
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016年GRE阅读逻辑练习题及答案”,希望广大的考生能多做题,掌握其中的技巧,祝大家都能取得满意的分数。想了解更多关于
2016-11-01
Gre阅读考大家的知识点那就很多了,所以有很多同学在问小编gre阅读怎么练习,小编这里有gre阅读备考技巧呢,如果你也想要的话,那么快点来看liuxue86小编下面准备的资料吧。强
2017-02-21
出国留学网GRE栏目的小编给大家带来“GRE考试逻辑类阅读3大解题思路”,以下是详细内容,希望对同学们有所帮助!一、GRE逻辑阅读3大解题思路1.概括关键逻
2016-11-19