留学社区
GREGRE真题 2016年5月27日GRE阅读真题答案及解析,GRE真题

2016年5月27日GRE阅读真题答案及解析

【 liuxue86.com - GRE真题 】

学校名称: 西班牙巴塞罗那自治大学 Universidad Autónoma de Barcelona
所在位置:西班牙,巴塞罗那市郊的 Bellaterra 镇
创建时间:1968年
学生人数:40000人
学校中文网址:http:https://xibanya.liuxue86.com/school/7851/

  紧张的考试终于画上了圆满的句号,本次GRE考试大家考得怎么样呢?本站第一时间追踪GRE考试信息,为大家及时公布GRE真题及答案解析,敬请关注出国留学网以下是出国留学网为大家整理的2016年5月27日GRE阅读真题答案及解析,供大家参考!

  预知本次考试真题及答案请点击:2016年5月27日GRE考试真题及答案

  阅读部分题目回忆

  Recently,researchers investigated the foraging profiles of bird species in two separate eucalypt forests in Australia Dryandra in Western Australia and the Southern Tablelands,roughly 3000 km east in New South Wales. Despite their geographical separation,there is a broad overlap in species between the two locations. However,at Dryandra,a much larger proportion of species (61 percent) than at the Southern Tablelands (34 percent) are ground foragers.

  The high proportion of ground forages in Dryandra might be explained by the openness of habitats there,that is,the absence of dense ground vegetation,and the lack of a continuous shrub layer. Ground foraging appears to be facilitated by an open habitat with areas of bare ground. However,the researchers found that the Tablelands were also open with sparse to dense litter layers,abundant in woody debris,and had discontinuous or absent ground and shrub layers. Thus,differences in habitat structures between these areas and Dryandra cannot entirely explain the greater abundance of ground foragers in Dryandra.

  The researchers offered several hypotheses to explain the difference. First,there may be important differences in habitat structure that are not revealed by casual observation. For example,differences in tree heights and canopy complexity may contribute to differences in species richness and foraging behavior among bark- and foliage-foraging birds. Second,despite structural similarities,it is possible that there are differences between habitats in the abundance or availability of litter and ground dwelling prey. Such differences,if they exist,may indicate fundamental differences between eucalypt ecosystems in how and where energy and nutrients are cycled,as well as in overall productivity. Finally,the differences in foraging profiles between Dryandra and the Tablelands may be the result of historical changes in bird species as a consequence of changed grazing and fire regimens,the impact of introduced predators, such as foxes and feral cats,and logging following European settlement. The greatest impact of these processes is on ground-foraging and ground-nesting birds. Dryandra had not been free of these changes,but the impact may have been less or more recent with the result that Dryandra may retain a more natural or complete bird diversity relative to the Tablelands.

  1. Which of the following best describe the organization of the second paragraph?

  (A) A thesis is proposed and supporting examples are provided.

  (B) A thesis is presented,considered,and then rejected.

  (C) opposing views are described and the evidence on which they are based is evaluated.

  (D) An argument is described,rejected,and then an alternative is proposed.

  (E) A hypothesis is presented,weighed,qualified,and then reaffirmed.

  2. Which of the following best describes the function of the highlighted sentences in the context of the passage as a whole?

  (A) It reconciles two conflicting theories discussed earlier in the passage.

  (B) It provides an example of a general tendency described earlier in the passage.

  (C) It suggests the relevance of phenomena mentioned in the previous sentence.

  (D) It provides support for a claim made in the first paragraph.

  (E) It provides evidence for a hypothesis discussed in the second paragraph

  3. The passage suggests which of the following about “canopy complexity”?

  (A) Decreased canopy complexity can lead to a greater abundance of ground foragers.

  (B) Increased canopy complexity usually helps in retaining a more natural bird diversity.

  (C) Increased canopy complexity is usually detrimental to ground-nesting species.

  (D) Differences in canopy complexity between two regions are not always obvious.

  (E) Differences in foraging behavior among foliage-foraging birds can lead to differences in canopy complexity.

  4. The author suggests which of the following about “foxes and feral cats”?

  (A) They may have benefited from the logging that followed European settlement.

  (B) They probably affect the overall productivity of the ecosystem.

  (C) They feed primarily on ground-foraging birds.

  (D) They rarely, if ever, feed on tree-nesting birds.

  (E) They may have had a smaller impact on Dryandra than on the Tablelands.

  参考答案:B C D E

  The finding that there were rock-melting temperatures on asteroids for sustained periods is puzzling:asteroids' heat source is unknown,and unlike planet-sized bodies,such small bodies quickly dissipate heat. Rubin suggests that asteroids' heat could have derived from collisions between asteroids. Skeptics have argued that a single impact would raise an asteroid's overall temperature very little and that asteroids would cool too quickly between impacts to accumulate much heat. However,these objections assumed that asteroids are dense,solid bodies. A recent discovery that asteroids are highly porous makes Rubin's hypothesis more plausible. When solid bodies collide,much debris is ejected,dissipating energy. Impacts on porous bodies generate less debris,so more energy goes into producing heat. Heat could be retained as debris fall back into impact craters,creating an insulating blanket.

  1. The passage suggests that one factor that has made it difficult to account for the temperatures once reached by asteroids is

  A. a miscalculation of the frequency of asteroid collisions

  B. a misconception about asteroids' density

  C. a mistaken assumption about what the heat source of the asteroids was

  D. an underestimation of the rate at which small bodies lose heat

  E. an erroneous view of how asteroids were formed

  Consider each of the choices separately and select all that apply.

  2. It can be inferred from the passage that Rubin disagrees with skeptics mentioned in the passage about which of the following?

  A. Whether porous bodies generate less debris when struck than do solid bodies

  B. The temperatures asteroids would have to reach for their rocks to have melted

  C. The likely effect of impacts on asteroids'temperatures

  参考答案:B C

  温馨提示出国留学网将密切关注GRE考试真题及答案,一旦真题答案揭晓将为大家第一时间公布出来,请大家关注本站(按Ctl+D收藏)!

  GRE阅读备考的三点建议

  建议一:对文章结构的把握

  文章结构是做阅读题整体思路的关键。掌握了文章结构就知道文章大体的行文脉络,文章的大体意思也差不多了。文章的结构类型以及标志词,以及文章结构类型和主旨题之间的关系,仔细分析一道主旨题的正确答案是怎么阐述原文篇章主旨和结构的,其实这个正确答案就是文章的中心句的改写形式,最重要的就是找出原文中的中心句,这是帮助读者更深刻地理解原文结构的有效办法。

  建议二:对常考考点的熟悉程度

  俗化说,知己知彼,百战百胜。要想迅速攻克GRE阅读难关,就要了解出题者的思维。根据题目反推原文考点,题目都考了原文哪些内容,自己有没有关注到这些内容并做标记,这些内容都有什么可总结的规律、特征词。这样总结非常重要,如果坚持下去,很短一段时间后,就会发现一些固定的原文出题点,日后再读原文的时候也就会自然而然地关注它们了。

  建议三:对错误题的总结分析

  分析错题,做错的题一定不能放过,看它们与正确答案之间的差别在哪里,在分析错题的同时更要关注正确答案与原文定位处的叙述之间的改写关系,尤其是词与词的对应关系。当然除了这三点外还有很多可以总结的,比如词汇、难句等,总结是提高的关键,特别是在GRE阅读中,只有多总结,从总结中不段进步,不段提高,这样我们的阅读水平才会得到提高。

  希望以上《2016年5月27日GRE阅读真题答案及解析》一文能给大家提供帮助!出国留学网及时为大家提供GRE考试信息,大家按Ctrl+D即可收藏本站,第一时间了解最新GRE考试信息。

  >>>点击进入出国留学网GRE考试栏目了解更多

  猜你可能喜欢:

  2016GRE全国成绩查询

  2016年GRE考试时间表

  2016年GRE考试真题及答案汇总

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/2793873.html

亲,点击此处在线申请留学咨询服务和报名评估!我们将竭诚提供最佳评估服务!

出国留学网声明

本站所有内容(除注明原创外)全部收集于互联网,以分享目的仅供大家学习与参考,如有侵权,请联系xuefeng@liuxue86.com及时删除!