留学社区

目录

【GRE数学】代数文字题型典型题目及答案(一)

字典 |

2011-05-19 09:45

|

推荐访问

GRE数学

【 liuxue86.com - GRE数学 】


  考生如果觉得复习gre数学考试比较难不妨从这些题目练习开始,每篇都是按照分类给大家列举了一些典型题目,本篇主要是针对gre数学考试代数文字题型方面的典型题目及答案。下面是1-10题。

  1. Brand R coffee costs $3.25 per pound and brand T coffee costs $2.50 per pound.

      The number of pounds of brand R in a mixture of brands R and T that costs $3.00 per pound.

      1.2

  答案:D

  2.A manufacture packages soap powder in container of three different sizes. The amount of soap powder in a full large container could fill exactly 3 of the medium containers or exactly 5 of the small containers. If an equal number of small and larger containers are to be filled with the amount of soap powder that would fill 90 medium containers, how many small containers will be filled?

  A.25

  B.27

  C.30

  D.45

  E.55

  答案:A

  3.A rectangular floor 18 feet by 10 feet is to be completely covered with carpeting that costs x dollars per square yard. In terms of x, how many dollars will the carpeting cost? (1 yard = 3 feet)

  A.20x

  B.28x

  C.60x

  D.180x

  E.540x

  答案:A

  4. A widow received 1/3 of her husband’s estate, and each of her three sons received 1/3 of the balance. If the widow and one of her sons received a total of $60,000 from the estate, what was the amount of the estate?

  A.$90,000

  B.$96,000

  C.$108,000

  D.$135,000

  E.$180,000

  答案:C

  5.At 9:00 a.m. train T left the train station and two hours later train S left the same station on a parallel track. If train T averaged 60 kilometers per hour and train S averaged 75 kilometers per hour until S passed T, at what time did S pass T?

  A.2:00p.m

  B.5:00p.m

  C.6:00p.m

  D.7:00p.m

  E.9:00p.m

  答案:D

  6.The charge for a telephone call made at 10:00 a.m. from City Y to City X is $0.50 for the first minute and $0.34 for each additional minute. At these rates, what is the difference between the total cost of three 5-minute calls and the cost of one 15-minute call?

  A.$0.00

  B. $0.16

  C. $0.32

  D. $0.48

  E. $1.00

  答案:C

  7.A consumer insulates a house with material bought at 20 percent off the list price of $370.If the consumer also receives a rebate of $25 from the manufacturer of the material, how much does the material cost the consumer、

  A. $238

  B.$240

  C.$263

  D.$271

  E.$325

  答案:D

  8.What was the original price of an item if a discount of 20 percent reduced the price to $100?

  A.$80

  B.$120

  C.$125

  D.$150

  E.$250

  答案:C

  9.Of the 400 cadets in a graduating class, 30 percent were women and, of these, 1/5 became instructors. If the number of men who became instructors was twice the number of women who became instructors, how many of the men became instructors?

  A.120

  B.48

  C.40

  D.24

  E.20

  答案:B

  10. A company paid $500,000 in merit raises to employees whose performances were rated A,B, or C. Each employee rated A received twice the amount of the raise that was paid to each employee rated C; each employee rated B received 3/2 times the amount of the raise that was paid to each employee rated C. If 50 workers were rated A, 100 were rated B, and 150 were rated C, how much was the raise paid to each employee rated A ?

  A.$370

  B.$625

  C.$740

  D.$1,250

  E.$2,500

  答案:E

  每到题目都是关于gre数学考试的典型题目,考生可以根据题目来复习知识点,这样更有针对性。

  想了解更多GRE数学网的资讯,请访问: GRE数学

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/230314.html
延伸阅读
为了帮助考生解GRE词汇的疑问,出国留学网雅思栏目小编整理了相关的资料,希望可以帮助考生度过考试的难关,下面是小编搜集的雅GRE考试中的数学词汇的相关资讯,欢迎参考!GRE&
2017-08-29
GRE考试是很重要的考试,GRE的数学部分是很多人的拦路虎,那么怎么复习呢?和出国留学网GRE考试栏目一起来看看吧,下面是小编整理的相关资讯,欢迎参考!GRE数学怎么复习第一个方面
2017-08-25
大家做好准备迎接GRE考试了吗?出国留学网诚意整理“2017年8月25日GRE数学预测习题”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017年8月25日GR
2017-08-16
要参加GRE考试的同学们,出国留学网为你整理“2017年GRE数学模拟练习题二”,供大家参考学习,希望广大放松心态,从容应对,正常发挥。更多资讯请关注我们网站的更新哦!2017年G
2017-08-12
要参加GRE考试的同学们,出国留学网为你整理“2017年GRE数学模拟练习题一”,供大家参考学习,希望广大放松心态,从容应对,正常发挥。更多资讯请关注我们网站的更新哦!2017年G
2017-08-12
为了帮助考生们更好地备考GRE数学,出国留学网GRE栏目为大家带来“2016年GRE数学常见题型及做题思路”,希望对大家有所帮助哦!GRE数学题型之无选项计
2016-11-09
出国留学网GRE考试栏目为您带来“2017GRE数学备考代数词汇复习笔记”,考试时间越来越近,童鞋们赶快抓紧时间复习吧,小编祝大家考试顺利!代数词汇1.有关
2017-03-17
为了帮助大家更好的备考GRE,出国留学网GRE栏目为大家整理了“GRE数学重点题型介绍”,希望对大家有所帮助哦!一、对于新GRE数学题中单词不认识的问题,基
2016-12-15
2017年GRE数学有几道题?题型是什么?出国留学网GRE栏目为大家带来“2017年GRE数学题型介绍”,希望对大家有所帮助!GRE数学题型主要有以下三种:
2016-12-07
本文“2017年新GRE数学题型变化”由出国留学网GRE栏目整理,希望对考生有所帮助。从美国教育考试服务中心(ETS)所提供的样题来看,新GRE数学题部分所
2017-01-19