留学社区

目录

2013gre考试备考:gre阅读逻辑题解析(1)

字典 |

2013-03-14 08:56

|

【 liuxue86.com - GRE阅读 】

  新GRE考试阅读中对于逻辑题的考生是一个重点,下面几天我们将针对新gre考试逻辑题题型给大家整理一些练习题。希望对考生在阅读方面的复习有所帮助。

  1. Patel: Although enrollment in the region’s high school has been decreasing for several years, enrollment at the elementary school has grown considerably. Therefore, the regional school board proposes building a new elementary school.

  Quintero: Another solution would be to convert some high school classrooms temporarily into classrooms for elementary school students.

  Which of the following, if true, most helps to support Quintero’s alternative proposal?

  (A) Some rooms at the high school cannot be con-verted into rooms suitable for the use of ele-mentary school students.

  (B) The cost of building a high school is higher than the cost of building an elementary school.

  (C) Although the birth rate has not increased, the number of families sending their children to the region’s high school has increased markedly.

  (D) A high school atmosphere could jeopardize the safety and self-confidence of elementary school students.

  (E) Even before the region’s high school population began to decrease, several high school class- rooms rarely needed to be used.

  2. Peter: More than ever before in Risland, college graduates with science degrees are accepting permanent jobs in other fields. That just goes to show that scientists in Risland are not being paid enough.

  Lila: No, it does not. These graduates are not working in science for the simple reason that there are not enough jobs in science in Risland to employ all of these graduates.

  Which of the following, if true in Risland, would most undermine the reasoning in Peter’s argument?

  (A) The college graduates with science degrees who are not working in science are currently earning lower salaries than they would earn as scientists.

  (B) Fewer college students than ever before are receiving degrees in science.

  (C) The number of jobs in science has steadily risen in the last decade.

  (D) A significant number of college graduates with science degrees worked at low-paying jobs while they were in college.

  (E) Every year some recent college graduates with science degrees accept permanent jobs in nonscientific fields.

  3.Counselor: Every year a popular newsmagazine pub-lishes a list of United States colleges, ranking them according to an overall numerical score that is a composite of ratings according to sev-eral criteria. However, the overall scores gen-erally should not be used by students as the basis for deciding to which colleges to apply.

  Which of the following, if true, most helps to justify the counselor’s recommendation?

  (A) The vast majority of people who purchase the magazine in which the list appears are not college-bound students.

  (B) Colleges that are ranked highest in the magazine’s list use this fact in advertisements aimed at attracting students.

  (C) The rankings seldom change from one year to the next.

  (D) The significance that particular criteria have for any two students is likely to differ according to the students’ differing needs.

  (E) Some college students who are pleased with their schools considered the magazine’s rankings before deciding which college to attend.

  4. A thorough search of Edgar Allan Poe’s correspon-dence has turned up not a single letter in which he mentions his reputed morphine addiction. On the basis of this evidence it is safe to say that Poe’s reputation for having been a morphine addict is undeserved and that reports of his supposed addiction are untrue.

  Which of the following is assumed by the argument above?

  (A) Reports claiming that Poe was addicted to mor-phine did not begin to circulate until after his death.

  (B) None of the reports of Poe’s supposed morphine addiction can be traced to individuals who actu-ally knew Poe.

  (C) Poe’s income from writing would not have been sufficient to support a morphine addiction.

  (D) Poe would have been unable to carry on an extensive correspondence while under the influence of morphine.

  (E) Fear of the consequences would not have pre- vented Poe from indicating in his correspon-dence that he was addicted to morphine.

  参考答案: 1.E 2.A 3.D 4.E

  GRE考试阅读部分的逻辑题考生一定要记住,无论考察哪方面的内容,其实答案都是能从文章找到的,这就需要平时的训练。

  想了解更多GRE阅读网的资讯,请访问: GRE阅读

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/1003281.html
延伸阅读
对于准备GRE考试的同学来说,GRE阅读是比较重要的,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读中的分割结构怎么做吧!分割结构在英语中常常出现这样的现象:GRE考试语法关
2018-04-02
对于考GRE的同学们来说,GRE的填空题可能是比较难的,那么今天就和出国留学网的小编一起来的看看如何获得GRE填空题的高分吧!1.首先简化句子:根据构造的成分,句子可以分成主干和修
2018-04-02
对于在准备GRE的同学来说,不知道对于GRE的阅读技巧有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE的阅读技巧吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重点关注GRE文章
2018-04-02
在GRE考试中,可能比较困难的就是阅读的问题,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读可能会遇到哪些困难以及如何应对?生词问题GRE阅读考试文章很多来源于国外原版的期刊
2018-04-02
对于准备GRE考试的同学来说,不知道对于GRE阅读有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来的小编一起来了解一下如何把握GRE的阅读速度吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重
2018-04-02
同学们在备考GRE阅读的时候要多看一些真题资料,出国留学网GRE栏目的小编为您整理“GRE阅读备考真题解析之器官移植”,希望对大家有所帮助!Thetrans
2016-12-12
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016GRE阅读逻辑题答题思路解析”,希望广大的考生能有所收获。想了解更多关于GRE考试的讯息,请继续关注我们网站的更
2016-10-18
Gre阅读考大家的知识点那就很多了,所以有很多同学在问小编gre阅读怎么练习,小编这里有gre阅读备考技巧呢,如果你也想要的话,那么快点来看liuxue86小编下面准备的资料吧。强
2017-02-21
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016年GRE阅读之态度题解题全解析”,希望广大的考生能多做题,掌握其中的技巧,祝大家都能取得满意的分数。想了解更多关
2016-10-21
出国留学网GRE栏目的小编给大家带来“GRE考试逻辑类阅读3大解题思路”,以下是详细内容,希望对同学们有所帮助!一、GRE逻辑阅读3大解题思路1.概括关键逻
2016-11-19