留学社区

目录

2013gre考试备考:gre阅读逻辑题及答案解析(13)

字典 |

2013-03-14 09:27

|

【 liuxue86.com - GRE阅读 】

  新GRE考试阅读中对于逻辑题的考生是一个重点,下面几天我们将针对新gre考试逻辑题题型给大家整理一些练习题。希望对考生在阅读方面的复习有所帮助。

  50. Although the prevailing supposition has been that it is too hot for microorganisms to survive deep below the Earth's surface, some scientists argue that there are living communities of microorganisms there that have been cut off from surface life for millions of years.These scientists base their argument on the discovery of living microorganisms in samples of material that were taken from holes drilled as deep as 1.74 miles.

  The scientists' argument depends on which of the fol-lowing assumptions?

  (A)The microorganisms brought up were of a species that is related to those previously known to science.

  (B)No holes have been drilled into the Earth's surface to a distance deeper than 1.74 miles

  (C)The microorganisms did not come from surface soil that came into contact with the drilling equipment.

  (D) The stratum from which the samples came has been below the surface of the Earth ever since the Earth came into existence.

  (E) The temperature at the bottom of the holes drilled was not significantly hotter than that of the hottest spots on the Earth's surface.

  51. For 20 years all applicants for jobs as technicians at EquipCorp were required to demonstrate that they could operate and repair the machinery that was central to EquipCorp's manufacturing business. Now, however,that particular machinery is obsolete, and very different machinery fills the central role. Therefore, the old requirement is no longer a useful method for evaluating whether applicants for jobs as technicians at EquipCorp have the skills necessary for the job.

  Which of the following, if true, most strengthens the argument?

  (A) The machinery that is now obsolete was used by a large number of manufacturing companies before it became obsolete.

  (B) Among the people already holding jobs as tech-nicians at Equip Corp, those who are most skillful at operating the new machinery had been some of the least skillful at operating the old machinery

  (C) Most people applying for jobs as technicians today have much broader skills than did people applying for jobs as technicians 20 years ago.

  (D) The skills required to operate and repair the obsolete machinery are useful in operating and maintaining many other types of machinery at EquipCorp that are not obsolete.

  (E) Much of the machinery that EquipCorp now uses in manufacturing is very likely to become obsolete within the next 20 years.

  52. The university's constitution defines the powers of two governing bodies.The general council, which currently retains authority over constitutional matters, consists of all the university's living alumni.The twenty-member senate decides routine matters by majority vote.A new proposal suggests making a unanimous vote in the senate sufficient to change the constitution.

  If the statements above are true, which of the following must follow on the basis of them?

  (A) The proposal will take effect only if it receives the senate's unanimous support.

  (B) Currently each member of the senate has power of veto over any proposal that comes before that body.

  (C) Adopting the proposal would allow passage of constitutional changes without the general council's approval.

  (D) Any of the university's alumni can fill any one of the twenty seats on the senate.

  (E) Adopting the new proposal would increase the voice of the alumni in the conduct of university affairs.

  53. Comparison of the growth rings of ancient trees enables scientists to determine from a piece of timber the year in which the tree used for the timber was felled.Hence, by analyzing the growth rings in timber surviving from ancient buildings, archaeolo gists can determine precisely when those buildings were constructed.

  Which of the following is an assumption on which the argument depends?

  (A) The timber used for construction purposes in ancient times was made from very old trees.

  (B) The timber that was used in ancient building construction had not, prior to being used in the construction of the buildings, lain unused for an indeterminable amount of time.

  (C) The growth rings of any tree felled in a given year are identical to the growth rings of any other tree felled in that year.

  (D) The oldest of the ancient buildings that survive to the present day were constructed of the most durable woods.

  (E) Ancient builders did not use more than one type of wood for the construction of a given building.

  54. Color-tinting of movies originally photographed in black-and-white is inappropriate.Hundreds of the original artistic choices would have been made differently had these movies been filmed in color.Lighting on the sets of these movies was arranged to make highlights and shadows look right in black-and-white.

  Which of the following claims, if substituted for the claim about the lighting of movie sets, would lend the same type of support to the argument above?

  (A) An important part of what gives these movies their identity is the result of the black-and-white format.

  (B) Color film would have better captured the film-makers' intentions.

  (C) Color film is superior to black-and-white film for making movies.

  (D) Makeup for the actors was applied so as to look best in black-and-white films.

  (E) The choice of black-and-white film over color film is entirely a matter of taste.

  参考答案: 50.C 51.B 52.C 53.B 54.D

  GRE考试阅读部分的逻辑题考生一定要记住,无论考察哪方面的内容,其实答案都是能从文章找到的,这就需要平时的训练。

  想了解更多GRE阅读网的资讯,请访问: GRE阅读

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/1003341.html
延伸阅读
对于准备GRE考试的同学来说,GRE阅读是比较重要的,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读中的分割结构怎么做吧!分割结构在英语中常常出现这样的现象:GRE考试语法关
2018-04-02
对于考GRE的同学们来说,GRE的填空题可能是比较难的,那么今天就和出国留学网的小编一起来的看看如何获得GRE填空题的高分吧!1.首先简化句子:根据构造的成分,句子可以分成主干和修
2018-04-02
对于在准备GRE的同学来说,不知道对于GRE的阅读技巧有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE的阅读技巧吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重点关注GRE文章
2018-04-02
在GRE考试中,可能比较困难的就是阅读的问题,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读可能会遇到哪些困难以及如何应对?生词问题GRE阅读考试文章很多来源于国外原版的期刊
2018-04-02
对于准备GRE考试的同学来说,不知道对于GRE阅读有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来的小编一起来了解一下如何把握GRE的阅读速度吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重
2018-04-02
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016GRE阅读逻辑题答题思路解析”,希望广大的考生能有所收获。想了解更多关于GRE考试的讯息,请继续关注我们网站的更
2016-10-18
很多考生觉得GRE考试有用难度,但只要我们能好好备考,好好准备,相信许多考生都能取得好的成绩。出国留学网GRE栏目为您整理2016年GRE阅读逻辑题模拟试题及答案,希望能有所帮助哦
2016-11-07
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016年GRE阅读逻辑练习题及答案”,希望广大的考生能多做题,掌握其中的技巧,祝大家都能取得满意的分数。想了解更多关于
2016-11-01
Gre阅读考大家的知识点那就很多了,所以有很多同学在问小编gre阅读怎么练习,小编这里有gre阅读备考技巧呢,如果你也想要的话,那么快点来看liuxue86小编下面准备的资料吧。强
2017-02-21
出国留学网GRE栏目的小编给大家带来“GRE考试逻辑类阅读3大解题思路”,以下是详细内容,希望对同学们有所帮助!一、GRE逻辑阅读3大解题思路1.概括关键逻
2016-11-19