留学社区

目录

2013gre考试备考:gre阅读逻辑题及答案解析(2)

字典 |

2013-03-14 09:06

|

【 liuxue86.com - GRE阅读 】

  新GRE考试阅读中对于逻辑题的考生是一个重点,下面几天我们将针对新gre考试逻辑题题型给大家整理一些练习题。希望对考生在阅读方面的复习有所帮助。

  5. Adelle: The government’s program to reduce the unemployment rate in the province of Carthena by encouraging job creation has failed, since the rate there has not changed appreciably since the program began a year ago.

  Fran: But the unemployment rate in Carthena had been rising for three years before the program began, so the program is helping.

  Which of the following, if true, most strongly counters Fran’s objection to Adelle’s argument?

  (A) The government is advised by expert economists, some of whom specialize in employment issues.

  (B) The unemployment rate in the province of Carthena has historically been higher than that of the country as a whole.

  (C) The current government was elected by a wide margin, because of its promises to reduce the unemployment rate in Carthena.

  (D) Around the time the government program began, large numbers of unemployed Carthena residents began leaving the province to look for work elsewhere.

  (E) The unemployment rate in Carthena had been relatively stable until shortly before the current government took office.

  6. Soft Drink Manufacturer:Our new children’s soft drink, RipeCal, is fortified with calcium.Since calcium is essential for developing healthy bones, drinking RipeCal regularly will help make children healthy.Consumer Advocate:But RipeCal also contains large amounts of sugar, and regularly consuming large amounts of sugar is unhealthful, especially for children.

  In responding to the soft drink manufacturer, the consumer advocate does which of the following?

  (A) Challenges the manufacturer’s claim about the nutritional value of calcium in children’s diets

  (B) Argues that the evidence cited by the manufac-turer, when properly considered, leads to a conclusion opposite to that reached by the manufacturer.

  (C) Implies that the manufacturer of a product is typically unconcerned with the nutritional value of that product.

  (D) Questions whether a substance that is healthful when eaten in moderation can be unhealthful when eaten in excessive amounts.

  (E) Presents additional facts that call into question the conclusion drawn by the manufacturer.

  7.Over a period of several months, researchers attached small lights to the backs of wetas —flightless insects native to New Zealand—enabling researchers for the first time to make comprehensive observations of the insects’ nighttime activities.Thus, since wetas forage only at night, the researchers’ observations will significantly improve knowledge of the normal foraging habits of wetas.

  Which of the following is an assumption on which the argument depends?

  (A) Researchers were interested only in observing the wetas’ foraging habits and so did not keep track of other types of behavior.

  (B) No pattern of behavior that is exhibited by wetas during the nighttime is also exhibited by wetas during the daytime.

  (C) Attaching the small lights to the wetas’ backs did not greatly alter the wetas’ normal night-time foraging habits.

  (D) Wetas typically forage more frequently during the months in which the researchers studied them than they do at other times.

  (E) The researchers did not use other observational techniques to supplement their method of using small lights to track the nighttime behavior of wetas.

  8.People whose bodies cannot produce the substance cytochrome P450 are three times as likely to develop Parkinson’s disease, a disease that affects the brain,as are people whose bodies do produce this substance.Since cytochrome P450 protects the brain from toxic chemicals, toxic chemicals probably play a role in the development of Parkinson’s disease.

  Which of the following, if true, most strongly supports the argument?

  (A) It will soon be possible for cytochrome P450 to be synthesized for the treatment of people whose bodies cannot produce this substance.

  (B) Many people whose bodies are unable to produce cytochrome P450 lack the ability to produce certain other substances as well.

  (C) Cytochrome P450 has no effect on the brain other than to protect it from toxic chemicals.

  (D) People with Parkinson’s disease often exhibit a marked lessening in the severity of their symp-toms when they are treated with dopamine, a chemical produced naturally in the brain.

  (E) Many people with Parkinson’s disease have the ability to produce cytochrome P450 naturally.

  参考答案: 1.D 2.E 3.C 4.C

  GRE考试阅读部分的逻辑题考生一定要记住,无论考察哪方面的内容,其实答案都是能从文章找到的,这就需要平时的训练。

  想了解更多GRE阅读网的资讯,请访问: GRE阅读

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/1003287.html
延伸阅读
对于准备GRE考试的同学来说,GRE阅读是比较重要的,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读中的分割结构怎么做吧!分割结构在英语中常常出现这样的现象:GRE考试语法关
2018-04-02
对于考GRE的同学们来说,GRE的填空题可能是比较难的,那么今天就和出国留学网的小编一起来的看看如何获得GRE填空题的高分吧!1.首先简化句子:根据构造的成分,句子可以分成主干和修
2018-04-02
对于在准备GRE的同学来说,不知道对于GRE的阅读技巧有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE的阅读技巧吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重点关注GRE文章
2018-04-02
在GRE考试中,可能比较困难的就是阅读的问题,那么今天就和出国留学网的小编一起来了解一下GRE阅读可能会遇到哪些困难以及如何应对?生词问题GRE阅读考试文章很多来源于国外原版的期刊
2018-04-02
对于准备GRE考试的同学来说,不知道对于GRE阅读有没有了解呢?今天就和出国留学网的小编一起来的小编一起来了解一下如何把握GRE的阅读速度吧!一、学会把握GRE阅读文章重点:a,重
2018-04-02
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016GRE阅读逻辑题答题思路解析”,希望广大的考生能有所收获。想了解更多关于GRE考试的讯息,请继续关注我们网站的更
2016-10-18
很多考生觉得GRE考试有用难度,但只要我们能好好备考,好好准备,相信许多考生都能取得好的成绩。出国留学网GRE栏目为您整理2016年GRE阅读逻辑题模拟试题及答案,希望能有所帮助哦
2016-11-07
出国留学网GRE考试栏目为大家分享“2016年GRE阅读逻辑练习题及答案”,希望广大的考生能多做题,掌握其中的技巧,祝大家都能取得满意的分数。想了解更多关于
2016-11-01
Gre阅读考大家的知识点那就很多了,所以有很多同学在问小编gre阅读怎么练习,小编这里有gre阅读备考技巧呢,如果你也想要的话,那么快点来看liuxue86小编下面准备的资料吧。强
2017-02-21
出国留学网GRE栏目的小编给大家带来“GRE考试逻辑类阅读3大解题思路”,以下是详细内容,希望对同学们有所帮助!一、GRE逻辑阅读3大解题思路1.概括关键逻
2016-11-19