留学社区

目录

【GRE数学】代数文字题型典型题目及答案(三)

字典 |

2011-05-20 19:22

|

推荐访问

GRE数学

【 liuxue86.com - GRE数学 】

  考生如果觉得复习gre数学考试比较难不妨从这些题目练习开始,每篇都是按照分类给大家列举了一些典型题目,本篇主要是针对gre数学考试算术方面的典型题目及答案。下面是21-30题。

  21. The sum of n different positive integers is less than 100. What is the greatest possible value of n?

  A.10

  B.11

  C.12

  D.13

  E.14

  答案:D

  22.If p is a prime number greater than 11, and p is the sum of the two prime numbers x and y, then x could be which of the following?

  A.2

  B.5

  C.7

  D.9

  E.13

  答案:A

  23.Of the positive integers that are multiples of 30 and are less than or equal to 360, what fraction are multiples of 12?

  A.1/6

  B.1/5

  C.1/3

  D.2/5

  E.1/2

  答案:E

  24.If x, y and z are consecutive integers and x

  (1). xyz is even.

  (2). x+y+z is even.

  (3).(x+y)(y+z) is odd.

  A. None

  B.(1) only

  C.(2) only

  D.(1)and(3)only

  E. (1),(2)and(3)

  答案:D

  25.The product of two consecutive positive integers cannot be

  A. a prime number

  B. divisible by 11

  C. a multiple of 13

  D. an even number less than 10

  E. a number having 4 as its units digit.

  答案:E

  26.When a certain number is divided by 7, the remainder is 0. If the remainder is not 0 when the number is divided by 14, then the remainder must be

  A.1

  B.2

  C.4

  D.6

  E.7

  答案:E

  27.How many of the positive integers less than 25 are 2 less than an integer multiple of 4?

  A.2

  B.3

  C.4

  D.5

  E.6

  答案:E

  28. If y is the average (arithmetic mean) of n consecutive positive integers, n>1,what is the sum of the greatest and least of these integers?

  A. 2y

  B. ny

  C. y/2

  D. y/n

  E.2n/y

  答案:A

  29.A positive integer with exactly two different divisors greater than 1 must be

  A. a prime

  B. an even integer

  C. a multiple of 3

  D. the square of a prime

  E. the square of an odd integer

  答案:D

  30.What is the least prime number greater than 83?

  A.85

  B.87

  C.88

  D.89

  E.91

  答案:D

  每到题目都是关于gre数学考试的典型题目,考生可以根据题目来复习知识点,这样更有针对性。

  想了解更多GRE数学网的资讯,请访问: GRE数学

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/230827.html
延伸阅读
为了帮助考生解GRE词汇的疑问,出国留学网雅思栏目小编整理了相关的资料,希望可以帮助考生度过考试的难关,下面是小编搜集的雅GRE考试中的数学词汇的相关资讯,欢迎参考!GRE&
2017-08-29
GRE考试是很重要的考试,GRE的数学部分是很多人的拦路虎,那么怎么复习呢?和出国留学网GRE考试栏目一起来看看吧,下面是小编整理的相关资讯,欢迎参考!GRE数学怎么复习第一个方面
2017-08-25
大家做好准备迎接GRE考试了吗?出国留学网诚意整理“2017年8月25日GRE数学预测习题”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017年8月25日GR
2017-08-16
要参加GRE考试的同学们,出国留学网为你整理“2017年GRE数学模拟练习题二”,供大家参考学习,希望广大放松心态,从容应对,正常发挥。更多资讯请关注我们网站的更新哦!2017年G
2017-08-12
要参加GRE考试的同学们,出国留学网为你整理“2017年GRE数学模拟练习题一”,供大家参考学习,希望广大放松心态,从容应对,正常发挥。更多资讯请关注我们网站的更新哦!2017年G
2017-08-12
2017年GRE数学三大主要题型解析
参加GRE考试的朋友们,出国留学网GRE考试栏目为大家提供“2017年GRE数学三大主要题型解析”,希望能够帮助到各位考生!计量能力题(MathAbilit
2017-04-14
GRE数学对于中国考生来讲并不算难点,但偶尔一些难度不高但出题形式思路略显陌生的题目常会让大家意外失分。出国留学网GRE栏目为大家带来“GRE数学三大疑难题型实例解析&
2016-12-07
为了帮助考生们更好地备考GRE,出国留学网GRE栏目为大家带来“GRE数学三大题型解题思路介绍”,希望对大家有所帮助哦!大小比较题(Quantitative
2016-12-03
为了帮助考生们更好地备考GRE数学,出国留学网GRE栏目为大家带来“2016年GRE数学常见题型及做题思路”,希望对大家有所帮助哦!GRE数学题型之无选项计
2016-11-09
出国留学网GRE考试栏目为您带来“2017GRE数学备考代数词汇复习笔记”,考试时间越来越近,童鞋们赶快抓紧时间复习吧,小编祝大家考试顺利!代数词汇1.有关
2017-03-17