留学社区

目录

【GRE数学】关于几何的重点试题(一)

字典 |

2011-05-23 20:30

|

推荐访问

GRE数学

【 liuxue86.com - GRE数学 】


  考生如果觉得复习gre数学考试比较难不妨从这些题目练习开始,每篇都是按照分类给大家列举了一些典型题目,本篇主要是针对gre数学考试几何题型方面的典型题目及答案。

  1. If the areas of three of the faces of a rectangular solid are 6,10 and 15, what is the volume of the solid?

  A.30

  B.90

  C.150

  D.300

  E.450

  答案:A

  2.△RST lies in the XY-plane and points R and T have (x, y) coordinates (0,0) and (6,0), respectively. The area of △RST is 12.

gre数学考试重点试题

  The x-coordinate of R

  The y-coordinate of S

  答案:D

  3.What is the maximum number of nonover-lapping regions into which 3 lines can divide the interior of a circle?

  A.4

  B.6

  C.7

  D.8

  E.9

  答案:C

  4.The rectangular rug shown in the figure above has a floral border 1 foot wide on all sides. What is the area, in square feet, of that portion of the rug that excludes the border?

gre数学考试重点试题

  A.28

  B.40

  C.45

  D.48

  E.53

  答案:A

  5. The diagram represents a rectangular garden. The shaded regions are planted in flowers, and the unshaded region is a walk 2 feet wide. All angles are right angles.

gre数学考试重点试题

  The sum of the areas of the shaded regions

  2,800 square feet

  答案:D

  6.What are the coordinates of point B in the xy-plane above?

  A.(6,12)

  B.(6,28)

  C.(8,20)

  D.(12,20)

  E.(14,28)

  答案:B

  7.If 9 trees are originally planted in a circular pattern as shown above, what is the least number of trees that must be transplanted so that the 9 trees will be in 2 straight rows?

gre数学考试重点试题

  A.4

  B.5

  C.6

  D.7

  E.8

  答案:B

  8.If the sum of the measures of two angles is 180o,each angle is a supplement of the other, whereas, if the sum of their measures is 90o, each is a complement of the other.

  The measure of an angle with a supplement that measures 130o

  The measure of an angle with a supplement that measures 40o

  答案:C

  9.If a solid pyramid has 4 vertices and 4 faces, how many edges does the pyramid have?

  A.2

  B.3

  C.4

  D.6

  E.8

  答案:D

  10.A rectangular floor with an area of 12 square meters is drawn to scale with 2 centimeters representing 1 meter.

  The area of the scale drawing of the floor

  24 square centimeters

  答案:A

  每到题目都是关于gre数学考试的典型题目,考生可以根据题目来复习知识点,这样更有针对性。

  想了解更多GRE数学网的资讯,请访问: GRE数学

本文来源:https://gre.liuxue86.com/g/232359.html
延伸阅读
为了帮助考生解GRE词汇的疑问,出国留学网雅思栏目小编整理了相关的资料,希望可以帮助考生度过考试的难关,下面是小编搜集的雅GRE考试中的数学词汇的相关资讯,欢迎参考!GRE&
2017-08-29
GRE考试是很重要的考试,GRE的数学部分是很多人的拦路虎,那么怎么复习呢?和出国留学网GRE考试栏目一起来看看吧,下面是小编整理的相关资讯,欢迎参考!GRE数学怎么复习第一个方面
2017-08-25
大家做好准备迎接GRE考试了吗?出国留学网诚意整理“2017年8月25日GRE数学预测习题”,只要付出了辛勤的劳动,总会有丰硕的收获!欢迎广大考生前来学习。2017年8月25日GR
2017-08-16
要参加GRE考试的同学们,出国留学网为你整理“2017年GRE数学模拟练习题二”,供大家参考学习,希望广大放松心态,从容应对,正常发挥。更多资讯请关注我们网站的更新哦!2017年G
2017-08-12
要参加GRE考试的同学们,出国留学网为你整理“2017年GRE数学模拟练习题一”,供大家参考学习,希望广大放松心态,从容应对,正常发挥。更多资讯请关注我们网站的更新哦!2017年G
2017-08-12
为了帮助烤鸭们一举拿下GRE考试,出国留学网雅思栏目为大家提供“关于GRE数学几何题的分析”,希望考生们能有所收获。GRE数学几何类题目介绍几何是GRE数学
2016-11-11
本文“2017年GRE数学指导:几何”由出国留学网GRE栏目整理,希望对考生有所帮助。GRE数学考试对大陆考生来说难度不太大,并不算是一块难啃的骨头。GRE
2017-01-19
出国留学网GRE栏目为您带来“GRE数学几何题练习附答案”,希望对大家有所帮助。更多GRE考试相关资讯请关注我们网站哦!1.一条x轴intercede3,y
2016-12-22
备考GRE数学我们应该知道些什么呢?出国留学网GRE栏目为大家带来“GRE数学算数类重点试题附答案”,希望能帮到大家哦。1.Ineachoftheyears
2016-12-28
为了帮助考生们更好地备考GRE,出国留学网GRE栏目为大家带来“如何确保GRE数学几何题正确率”,希望对大家有所帮助哦!GRE数学几何类题目介绍几何是GRE
2016-12-03